Vegetariskt

Vegetariskt

  • 19 Recept
Vegansk lahmacun

Vegansk lahmacun

Lahmacun är en turkisk favoritpizza med kryddig köttfärsfyllning. Jag testade att göra en twist på den klassiska lahmacun, jag skippade köttet och fyllde dem istället med en smakrik grönsaksblandning
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ansa och skär auberginen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva aubergin med salt i ett durkslag och låt dem ligga, ca 15 minuter
Potatisbullar

Potatisbullar

Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt
Potatisbullar

Potatisbullar

Hemmagjorda potatisbullar gjorda av potatismos. Jätte goda att äta som dom är med lite lingonsylt eller som tillbehör till maten
Potatisbullar

Potatisbullar

Jag har nu fått ordning på dagarna och kan konstatera att det är LÖRDAG och inget annat. Imorgon åker vi till Idre så dagens projekt stavas p-a-c-k-n-i-n-g
Zucchinibiffar med ost

Zucchinibiffar med ost

Gröna biffar bjuds det på idag här i det Mårtenssonska köket, vegetariska zucchinibiffar närmare bestämt
Vegetariska fyllda paprikor

Vegetariska fyllda paprikor

Finhacka och fräs lök, vitlök och champinjoner. Ställ åt sidan och låt svalna av. Blanda kikärtor och tärnad fetaost i en bunke
Vegetariskt till middag denna måndag

Vegetariskt till middag denna måndag

Luktar verkligen jättegott här hemma nu och då från köket där jag har svirat ihop måndagens middag som faktiskt idag är helt och hållet vegetarisk
Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Vegetarisk lasagne med pesto

Vegetarisk lasagne med pesto

Jag gillar lasagner som går fort att göra, vilket innebär att det inte får vara för många steg innan det är dags att börja varva plattor och fyllning i ugnsformen
Vegetarisk thaigryta

Vegetarisk thaigryta

1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid