Shakshuka (bakade ägg i tomatröra)
jigglybear
jigglybear

Shakshuka (bakade ägg i tomatröra)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • Tid: 40 minuter
  •  
  • Tomatröra
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater av god kvalitet
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, nymald svartpeppar
  • eventuellt socker
  •  
  • Till servering
  • 4 ägg
  • färska örter, t ex oregano

Beskrivning

    Hacka vitlöken och löken. Fräs det i oljan utan att den tar färg i en vid panna, gärna ugnsfast.

    Häll i tomaterna och tillsätt oreganon. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock röra cirka 15 minuter.

    Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

    Gör fyra små gropar i såsen och knäck försiktigt i äggen.

    Låt pannan stå kvar på svag värme tills äggen stannat eller ställ in i ugnen på 150° cirka 10 minuter.

    Salta och peppra på äggen. Garnera gärna med färska örter.

    Ställ pannan på bordet och bjud grillat eller rostat bröd att ösa upp äggen och såsen på.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.