Smulig Citronkaka
jigglybear
jigglybear

Smulig Citronkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche, 34 procent
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal av en 1 citron + 2 msk pressad citron 
  • Garnering
  • Florsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

    3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.