Påskliljor (ska så klart inte ätas, plocka bort när du skär upp tårtbitar, på samma sätt som du gör med tårtljus)
Minimaränger
Beskrivning
1. Börja med chokladganache. Koka upp grädde och tillsätt choklad. Blanda runt ordentligt och låt svalna.
2. För lemon curd-grädde vispar du lemon curd så konsistensen blir lite lösare och vänd sedan ner i den vispade grädden.
3. Gör smörkräm genom att vispa smör, florsocker och vaniljsocker så det blir fluffigt. Tillsätt vatten i omgångar tills du får en konsistens som är bra för att bre ut på tårtan.
4. Lägg lemon curd-grädde mellan bottnarna och spackla tårtan med smörkrämen.
5. Ställ in i kylen för att stelna lite.
6. Häll över chokladganache, försiktigt så det inte rinner ner för mycket längs kanterna.
Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter. Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemoncurd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
En sån härlig dag för en ridtur. Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Den här gången blev krämen inte jättefast men det gjorde inte så väldigt mycket eftersom att den var tänkt på “pålägg” och därmed gärna skulle vara bredbar
Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Först ut är lemoncurd. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Gör sedan din LemonCurd, börja med att tvättas citronerna ordentligt. God dag, Medina här. LemonCurd. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemoncurd och sedan vaniljpudding
Skär det kalla smöret i kuber och vispa in det i curden. 1Receptet gäller för 3 dl 1 dl pressad citron 1½ dl strösocker 4 äggulor 50 g Arla® Svenskt SmörGör så här Koka upp den pressade citronsaften med socker
Ännu ett recept på vad man kan göra medlemoncurd. Här kommer i alla fall receptet, och för att baka lemoncurd längder och receptet på lemoncurd hittar ni här
Låt sjuda på medelvärme tills curden har tjocknat. Kör mangobitarna med en stavmixer (alternativt i en matberedare eller vanlig mixer), tills mangon är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.