Shakshuka - grönsaksgryta med ägg
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 röda lökar, hackade
  • 1 blandade grönsaker och bönor. Välj dina favoriter, t.ex. squash, aubergine, spenat, paprika, morötter i bitar eller rivna.
  • 1 burkar hela tomater (eller krossade)
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 persilja, hackad
  • 1 salt, svartpeppar
  • 1 olja till stekning1. Fräs lök och grönsaker i olja, häll på tomater. Låt koka några minuter.2. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Knäck ner äggen, ett i taget och låt puttra på spisen eller ställ in i ugnen på 175° tills ägget stelnat.3. Strö på persilja. Servera som den är eller med riven ost, brytbröd eller toast att fånga upp den goda såsen med. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.