Räkcannelloni med gorgonzolasås  /  källa recept.se
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Räkcannelloni med gorgonzolasås / källa recept.se

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Cannolloni på ett kick!
  • Fyll färska lasagneplattor med krämig räkröra och lägg i en ugnsform.
  • Toppa med gratängsås med gorgonzola.
  • – 200 g färska lasagneplattor
  • Fyllning
  • – 500 g räkor med skal
  • – 250 g ricottaost
  • – 3 msk hackad gräslök
  • – 1 pressad vitlöksklyfta
  • – ½ tsk salt
  • – 1 krm peppar
  • Gorgonzolasås
  • – 1 finhackad schalottenlök
  • – 1 msk olivolja
  • – 1 msk vetemjöl
  • – 1½ dl vitt vin
  • – 2½ dl grädde
  • – 100 g gorgonzolaost
  • – 1 tsk salt
  • – 2 krm peppar
  • – 1 dl riven parmesanost

Beskrivning

    1. Skala och hacka räkorna. Blanda med ricotta, gräslök, vitlök, salt och peppar.

    2. Skölj lasagneplattorna i varmt vatten så de blir följsamma. Bred ut dem, lägg en sträng av fyllningen på varje platta och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform med skarven neråt.

    3. Fräs schalottenlöken i olja utan att den får färg. Pudra över mjölet och blanda. Häll på vin och grädde, låt sjuda några minuter. Klicka ner osten och låt den smälta. Salta och peppra.

    4. Häll såsen över plattorna och strö över parmesanost. Sätt in i ugn i 200° i ca 25 minuter. Servera med sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.