Gratäng

Gratäng

Färsgratäng

Färsgratäng

Hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt tomater, tomatpuré, worcestershiresås och strimlade, soltorkade tomater
Persisk auberginelåda

Persisk auberginelåda

Hacka lök och svamp. Skala auberginerna och skär dom i tärningar. Sautera löken och den pressade vitlöken i en stor kastrull i flera minuter
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Svärfar och jag tog bröd för att suga upp det sista av såsen i gratängformen
Gratinerad kyckling i krämig sås

Gratinerad kyckling i krämig sås

kycklingbröstfilé. 1cider eller vitt vin. 1crème fraiche. 1vitlöksklyftor. 1Västerbottensost, riven. 1soltorkade tomater, strimlade
Krämig pastagratäng med kyckling och svamp

Krämig pastagratäng med kyckling och svamp

1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft). 2. Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Vispa ihop samtliga ingredienser till sås, häll den ovanpå
Krämig lasagne

Krämig lasagne

1. Finriv eller mixa lök, morötter och selleri. 2. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Rustik höstgryta med högrev och rotfruktsgratäng

Rustik höstgryta med högrev och rotfruktsgratäng

1 kg Högrev 1 st Gul lök, finhackad 1/2 dl Balsamvinäger 1/2 flaska Rödvin 1,5 tsk Oraffinerat havssalt 1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen 1 st Äpple, grovhackad 2 msk Tomatpuré 1 dl Champinjoner, skivad 2 dl Köttbuljong

Färskpotatisgratäng

Skala potatisen och skär i bitar. Lägg dem i en ugnsform. Klipp dillen och fördela ovanpå potatisbitarna

Auberginegratäng

Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka 4 port