-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken. 500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
Min lilla familj var inne en sväng hos min svärfar och drack kaffe i eftermiddags, och sen körde vi iväg till glassbaren och fikade på lite glass efter det
Vi hoppas på ett bra år, det får gärna bli bättre än förra (även om det inte på något vis var dåligt) att vi och våra nära och kära ska få ha hälsan i behåll, att fru Ms ryggproblem inte ska bli värre - gärna bättre däremot - och att vi ska fortsätta ta tillvara på varje minut som livet ger och att njuta så mycket det bara går
Vill man köra LCHF så hoppar man pastan och serverar kokt blomkål till istället. Typ en ostskalk, en sardinburk och en potatis gör han till oxfilé provencale
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med den nykokta pastan. Till 4 personer har jag följande ingredienser. 300 g pasta400 g nötkött, t ex lövbiff1 gul lök2 dl crème fraiche eller 2 dl grädde1 msk oxfond100 g gorgonzola eller ädelost. 300 g pasta
Har knappt nån ork till att fixa mat, men igår gjorde jag i alla fall en god pastarätt med kyckling. Lars och pappa kämpar för fullt här hemma med att färdigställa köket och jag längtar så tills det blir klar så jag kan göra lite adventsfint
Pasta serverad tillsammans med en riktigt god sås går alltid hem i detta hemmet vill jag lova. Red av såsen till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar
Denna enkla pastarätt funkar lika bra till vardags som till festligare tillställningar. Den går snabbt att tillaga och innehåller inte oändligt mycket ingredienser, och mest av allt så smakar den supergott om man är en gorgonzola-gillande person
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.