Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
Fläskfilén ligger ständigt på min tio-i-topp-lista här till vänster. Det här har jag gjort en variant på förut, fast då med västerbottengratinerad potatiskaka som tillbehör
Blanda dippulvret med creme fracihen. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. -Mama Skogly ♥ 1 st fläskfilé. 1 st ägg att pensla med
Linda in den skinkinrullade fläskfilén i smördegen. Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad
Jag lagade den här goda gratängen, som jag serverade tillsammans med kokt färsk broccoli. Börja med att strimla köttet och lägg det i en stor skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök
Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Saftig fläskfilé i krämig och smakrik sås med lagom hetta. Krydda med salt och peppar. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör
börja med att göra en av dessa såser som för övrigt var fantastiskt goda ( jag gjorde båda). Bryn i stekpanna, krydda med salt, peppar och italiensk salladskrydda
Gratäng medfläskfilé. Bryn dom och krydda med salt och peppar. 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé. 3 dl riven ost, med smak. Till 4 personer 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé. 3 dl riven ost, med smak
Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.