Petit Chou med fyllning
Helena Toftling
Helena Toftling

Petit Chou med fyllning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smeten
  • 2 dl vatten
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • Fyllning
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl philadelphiaost
  • salt
  • peppar
  • räkor
  • finhackad rödlök
  • svart rom

Beskrivning

    1. Ställ ugnen på 200 grader.

    2. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull och smöret ska smältas helt.

    3. Vispa kraftigt med elvisp och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under omrörning.

    4. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper till ca 12 st.

    5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.

    6. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost med lite salt och peppar. Skala räkorna och hacka löken. Skär sedan av toppen på de luftiga bröden, och bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.