2. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull och smöret ska smältas helt.
3. Vispa kraftigt med elvisp och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under omrörning.
4. Klicka ut på plåt med bakplåtspapper till ca 12 st.
5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter tills de har fått färg och blivit lätta och luftiga. Låt sedan svalna på galler medan du förbereder fyllningen.
6. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost med lite salt och peppar. Skala räkorna och hacka löken. Skär sedan av toppen på de luftiga bröden, och bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.
Det bästa medpetit-chouer är väl att man kan fylla dem med precis vad man vill och är sugen på. Men samtidigt är det väl knappt någon som skulle tittat om alla lyckats med sina bakverk och det inte varit någon dramatik
Mina fluffiga PetitChouxer som jag bakat blev så goda medmandelfyllning och lättvispad grädde. Petitchoux är ett franskt bakverk som är fluffiga och lätta, och man kan fylla dem med vad som helst
Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petitchouxenmed dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Klipp upp petitchouxerna och spritsa in en klick av fyllningen precis innan serveringen. Fyllning. Ta ut petitchouxerna och stick hål i kanten med en gaffel
Börja med att hacka upp lök, paprika, äpple och skinka, blanda detta med cream fraichen. Smaka av med alla kryddor och brer sedan ut detta på en tunnbrödsrulle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.