Buffemat

Buffemat

Gubbröra med rökt lax

Gubbröra med rökt lax

Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.  . Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom
Skinka och ost smördeg rullar

Skinka och ost smördeg rullar

Ett ark smördeg, bättre rektangulärt. 1150 söt skinka. 1150 ost skivad. 11 ägg. 1Rör, sesamfrön. Vi sätter ugnen för att värma ugnen till 200ºC,
Grönkålssnurror med cheddar

Grönkålssnurror med cheddar

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37º. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl, och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon

Brietårta med honungsrostade valnötter och färska fikon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram brieost 1 msk Mat & Bak smör 100 gram valnötter 1 dl Honung flytande 4 st färska fikon Köp receptet
Gorgonzolapuffar

Gorgonzolapuffar

Ingredienser 1 ark smördeg , 250 gram, kylt 3 msk pistagemandlar 100 gram duetto , eller krämig gorgonzola 2 msk honung , flytande Köp receptet
Kryddiga nötter

Kryddiga nötter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 200 gram nötmix , Saltad/Rostad 0,5 tsk garam masala 1 krm cayennepeppar 1 krm flingsalt 2 tsk rapsolja 1 msk Honung flytande 1 st bakplåtspapper Köp receptet
Gruyerefyllda dadlar med rostad mandel

Gruyerefyllda dadlar med rostad mandel

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 0,1 dl sötmandel , 16 st
Citron- och dillgravad lax

Citron- och dillgravad lax

Blanda salt, råsocker, citronskal, krossade vitpepparkorn och citronpeppar. Gnid in köttsidan på laxfilén med blandningen
Citronpeppargravad lax

Citronpeppargravad lax

Putsa laxen fri från ben och frys in i ett dygn. Ta fram och låt den tina. Blanda peppar, salt och socker, och hacka dillen
Konjaksgravad lammytterfilé

Konjaksgravad lammytterfilé

Blanda socker, salt, pepparsorter och rosmarin. Gnid in köttet med blandningen och lägg i dubbla plastpåsar
Laxmousse

Laxmousse

Rensa laxen fri från ben och skinn och finfördela laxen med elvisp på lägsta hastighet. Blanda med majonnäs, gräddfil och dill
Burek med fetaost och mynta

Burek med fetaost och mynta

filodeg. 1fetaost à 150 g. 1färsk mynta, finskuren. 1salt, om osten är osaltad. 1olja för stekning eller friteringFinhacka myntan
3 goda snittar som passar till festen

3 goda snittar som passar till festen

2 rullar smördeg. 150g paket rökt påläggsskinka. 3 färska fikon. 200g getost. peppar. 1 ägg. svarta sesamfrön. 1Picklad rödlök