Buffemat

Buffemat

Grön sojabönskräm med rökt lax

Grön sojabönskräm med rökt lax

Tina sojabönorna. Tvätta citronen och finriv det gula på skalet och pressa ur saften. Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav
Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

1 dl jasminris. 1 dl crème fraîche. 1/4 röd lök. 1 vitlöksklyfta. 200g gravad lax. salt, peppar, persilja1. Koka 1 dl ris enligt anvisningen på förpackningen
Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

2 smördegsplattor, tinade [ca 170 g] 1 ägg, lätt vispat. 1Sardell- och parmesanfyllning35 g sardeller, finhackade 0,5 dl parmesanost, riven
Muffinaccia med vitlök

Muffinaccia med vitlök

Smula jästen i en bunke. Lös upp med ljummet vatten och tillsätt honung, salt och olivolja. Rör ner 1 dl durumvete och 5 dl vetemjöl special successivt
Kantarellflarn med bacon och dill

Kantarellflarn med bacon och dill

Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda
Vitlökssås

Vitlökssås

4 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt. 12 klyftor vitlök. 12 msk olivolja (valfritt)Skala och pressa vitlöken i en skål
Smördegskuvert med salami

Smördegskuvert med salami

250 g kyld smördeg. 118 st gröna sparrisstjälkar. 112 st salamiskivor. 11. 5 dl riven lagrad ost. 11 st uppvispat ägg