Buffemat

Buffemat

Scampi i salladsblad

Scampi i salladsblad

Stekte till scampi i vitlök, chili, ingefära och lime. Serverade dem i salladsblad som toppades med avokado och ärtskott
Krämig lobsterroll

Krämig lobsterroll

4 korvbröd smör (till stekning) blandade örter. 1Röra200 g skalade räkor 1 kokt hummer 1 äpple 2 selleristjälkar 2 dl majonnäs smetana (mängd efter smak) citron, juice och zest (mängd efter smak) peppar (gärna batakpeppar) salt
Kräfttider

Kräfttider

Men här blir det dock ingen kräftskiva i år, så jag bjuder er på förra årets läckerheter, för inspiration till era planerade kräftskivor
Brietårtan på buffén

Brietårtan på buffén

500 g Kolibrie. 18 st cocktailtomater. 1En rödlök. 11 msk balsamvinäger
Ernsts snacksbricka

Ernsts snacksbricka

1 morot (gul) 1 morot (lila) 1 morot (orange) 1 knippe grön sparris 1 knippe rädisa (gärna i olika färger) 10 brysselkål 0,5 romanesco 1 dl sojabönor, tinade 1 citron olivolja flingsalt
Kräftbröd med dill och tomat

Kräftbröd med dill och tomat

50 g jäst 1 msk honung 0,5 l vatten 1 msk salt 11 dl vetemjöl 3 msk tomatpuré 1,5 dl dill, hackad 1 ägg ev två svarta oliver till ögon
Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

500 g laxfilé med skinn 2 dl strösocker 1 dl salt 5 vitpepparkorn 8 enbär, smulade mellan fingrarna 1 citron, finrivet skal ev 2 msk gin 1 knippe dill 800 g färskpotatis, tvättad och skivad i 0,5 cm tunna skivor 200 g smör 6 dl vatten 2 silverlökar, skivade 2 citroner, saft och finrivet skal 125 g salladslök, fint skivad 0,5 knippe dill, grovt skuren salt 3 dl gräddfil 2 msk dijonsenap 1 tsk hel kummin, stött 0,5 knippe dill, grovt skuren 1 kruka gräslök, finskuren salt