Buffemat

Gröna stavar med dipp och nachos

Gröna stavar med dipp och nachos

Ingredienser Portioner. 4 1/2 burk grekisk yoghurt (à 450 g) 1/2 dl soltorkade tomater tapenade 1 tsk spiskummin 2 krm chilipeppar salt 1 gurka 125 g rädisor 1 förp snackmorötter (à 150 g) 1 förp snackpaprika (à 150 g) 1/2 påse nachochips (à 185 g) Lägg till i inköpslistan
Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

150 g lax (t ex salma eller fröya) 1 baguette ca 4 tsk wasabipasta 1,5 dl majonnäs 2 tsk japansk soja 1 tsk honung, flytande salt, nymalen peppar 40 g forellrom 1 kruka gräslök 2 msk svarta sesamfrön
Tilltugg med cocktailtomater och mozzarella

Tilltugg med cocktailtomater och mozzarella

Skölj tomater. Skär ost i 16 små tärningar - något mindre än cocktailtomaterna. Trä på ett basilikablad, en bit mozzarella och en tomat på varje tandpetare
Ägg & bacon i cocotte

Ägg & bacon i cocotte

1. Sätt ugnen på 180 C. Ställ in en långpanna halvfylld med vatten. 2. Plocka fram 4 små formar eller kaffekoppar som rymmer 1-2 dl
Örtkryddade färspinnar

Örtkryddade färspinnar

Ingredienser Portioner. 4 400 g nötfärs 1 dl mjölk 2 msk färsk hackad basilika 1/2 dl hackad persilja 1 1/2 krm svartpeppar 1 tsk salt 1/2 msk fransk senap 6 grillspett i trä Lägg till i inköpslistan
Rimmad lax med goda tillbehör

Rimmad lax med goda tillbehör

LAXEN. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Laxrullar med wasabi och sesam

Laxrullar med wasabi och sesam

Lägg laxskivorna på en skärbräda och bred på färskosten. Wasabismaken kan lätt förstärkas genom att använda färskost med pepparrot
Ägghalvor

Ägghalvor

6 st hårdkokta ägg 5 msk (0,75 dl) crème fraiche 2 msk majonnäs 0,5 krm vitpeppar 1,5 krm salt 24 st fina handskalade räkor ca 2 msk röd stenbitsrom 12 st små kvistar av dill
Vit sparris med ramslök och lax

Vit sparris med ramslök och lax

1. Skala sparrisen och lägg alla skal i en kastrull med vatten. Koka skalen i ca 5 minuter och ta sedan upp skalen ur vattnet