Creme fraiche gör det här fiberrika, naturligt glutenfria och goda brödet fylligt och krämigt. Brödet går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa och det håller sig saftigt och gott i flera dagar
Nu när rabarberna är så fina så passade jag på att göra min goda sommarkaka,brukar servera den med vaniljglass, men i min frys har just den vara blivit slut
Fantastisk kladdkaka. Så grymt god. Nu är ju rabarbern som bäst och passa på att baka goda saker. Igår var vi på Donsö och mös med goda vänner, det var väldigt roligt att träffas och umgås lite med vänner man haft många år
Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Som ni nog har märkt har jag tagit ett uppehåll från bloggen under sommaren, men nu är jag tillbaka med ny energi och med lite mer tid för bakning och matlagning
1. Ställ ugnen på 200 grader. 2. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull och smöret ska smältas helt. 3. Vispa kraftigt med elvisp och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under omrörning
Skogen är fortfarande full av blåbär men nu börjar man tyvärr se att några börjar torka. Så jag måste ge mig ut ikväll och ta vara på de blåbär som finns kvar
Räddaren i nöden när man inte har tid att baka bullar med jäst. Hastbullarna är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra
Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt. Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet
Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. -P Jag älskar scones, framför allt dom jag brukar äta när vi är i USA och reser
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt