Bakverk

Bakverk

Glutenfritt fiberbröd med creme fraiche

Glutenfritt fiberbröd med creme fraiche

Creme fraiche gör det här fiberrika, naturligt glutenfria och goda brödet fylligt och krämigt. Brödet går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa och det håller sig saftigt och gott i flera dagar
Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

Jag hinner ju inte dela med mig av alla recept som jag har testat i sommar, risken är stor att jag hinner glömma något också
RABARBER OCH KOKOSKAKA.

RABARBER OCH KOKOSKAKA.

Nu när rabarberna är så fina så passade jag på att göra min goda sommarkaka,brukar servera den med vaniljglass, men i min frys har just den vara blivit slut
Rabarber kladdkaka

Rabarber kladdkaka

Fantastisk kladdkaka. Så grymt god. Nu är ju rabarbern som bäst och passa på att baka goda saker. Igår var vi på Donsö och mös med goda vänner, det var väldigt roligt att träffas och umgås lite med vänner man haft många år
Rabarber & kardemummamuffins - gluten och mjölkfri

Rabarber & kardemummamuffins - gluten och mjölkfri

Goda muffins  Ingredienser. 2 ägg 0,75 dl socker1 dl rapsolja2 dl mandelmjöl1,5 dl majsmjöl (ej stärkelse)½ dl havregryn1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm kardemummaNågra stjälkar rabarberSkär rabarbern i små bitar
Saftiga rabarbers muffins med vit choklad

Saftiga rabarbers muffins med vit choklad

Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Rabarbers kladdkaka

Rabarbers kladdkaka

Om ni har rabarber och inte gjort kladdkaka än. Så gör det. Det är så gott och går snabbt att slänga ihop
Härlig persikokaka

Härlig persikokaka

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt
Persikokaka med kardemumma

Persikokaka med kardemumma

Som ni nog har märkt har jag tagit ett uppehåll från bloggen under sommaren, men nu är jag tillbaka med ny energi och med lite mer tid för bakning och matlagning
Petit Chou med fyllning

Petit Chou med fyllning

1. Ställ ugnen på 200 grader. 2. Koka upp vattnet + smöret i en kastrull och smöret ska smältas helt. 3. Vispa kraftigt med elvisp och vispa i mjölet, när det är ordentligt blandat så knäck i ett ägg i taget fortfarande under omrörning

Glutenfria hastbullar med blåbär

Skogen är fortfarande full av blåbär men nu börjar man tyvärr se att några börjar torka. Så jag måste ge mig ut ikväll och ta vara på de blåbär som finns kvar
Glutenfria hastbullar

Glutenfria hastbullar

Räddaren i nöden när man inte har tid att baka bullar med jäst. Hastbullarna är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra
Glutenfria Vanilj- eller Kanelbullar

Glutenfria Vanilj- eller Kanelbullar

Kanelbullens Dag imorgon. Här är receptet för alla med glutenintolerans. Med mjölkfritt margarin och laktosfri mjölk passar det även laktosintoleranta
Glutenfria bullar

Glutenfria bullar

Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt. Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet
Havrescones...

Havrescones...

Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. -P Jag älskar scones, framför allt dom jag brukar äta när vi är i USA och reser
Vaniljscones

Vaniljscones

Under förra årets Gotlandssemester åt jag de godaste scones jag någonsin ätit på ett kafé på Adelsgatan i Visby
Glutenfri rulltårta med äppelmos

Glutenfri rulltårta med äppelmos

Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
RULLTÅRTA  (Glutenfri)

RULLTÅRTA (Glutenfri)

I dag skulle det få bli något gott till kaffet, och eftersom jag nyligen har fått diagnosen Dermatitis herpetiformis alltså på svenska glutenintolerans, så ska det självklart bli något glutenfritt
Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta

Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, mjölblandning, bakpulver och vaniljsocker