Pernillas aprikos- och mandellimpa
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pernillas aprikos- och mandellimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 25 g sötmandel, skållad och hackad
  • 25 g mörk choklad, hackad
  • 25 g aprikostärningar
  • 1 msk cognac
  • 50 g mörk choklad, smält tempererad eller blockchoklad
  • 25 g aprikostärningar eller pistagenötter

Beskrivning

    Blanda aprikoserna med cognacen, låt dra över natten.

    Blanda mandelmassa mandlarna och aprikoserna. Blanda sist i choklad hacket.

    Forma till en limpa, doppa den i chokladen, dekorera med aprikostärningar eller pistagenötter.

    Låt dem torka, lägg den i en påse eller burk. Förvaras svalt och torrt.

    Ät skuren i tunna skivor njut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.