För övrigt ser det ut som om ovanstående nötbrödsbilder är de sista tagna med min nuvarande kamera. Bara en massa nötter och fröer som man blandar med lite olja och ägg
Man börjar med att baka några plåtar fröknäcke, dessa tar slut (snabbt pga supergoda) och då latar man sig och köper en förpackning glutenfria i affären
Rör i aprikoseroch mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott. Ha i fiberhusken och vispa ut den tills den är jämnt fördelad i smeten och låt den svälla ett par minuter medan du blandar mjölmixerna, bakpulver och vaniljsocker i en påse
Ned med övriga och vänd till en fin smet. Vilket är en galen utmaning som är omöjlig att lyckas med. Bästa lösningen tycker jag är att se till att nästan jämt och ständigt addera någon form av stärkelse samt fiberhusk
Klicka ut brödet i en form avlång som du smörat och ströat medglutenfritt mjöl. Rör i kesella, honung, jordnötssmör och olja med slickepott tills mjölet inte längre är torrt, tillsätt då bananerna och vispa med elvisp (degkrokar) i några minuter, (på så sätt slipper du mjöldamm i hela köket)
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Det blir en ganska trevlig kombination när beskan från mangolden möter sötman från aprikosernaoch syrligheten från dressingen
Det här mellanmörka surdegsbrödet medaprikoseroch pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
Toppa med nötter och torkad frukt. Lägg osten på bakplåtspapper med olivolja. GRATINERAD CHEVRE MED NÖTTER OCH TORKAD FRUKT 1 chevre skiva (ca 2 cm hög)1 dl hasselnötter1 msk tranbär (torkad aprikos)1 msk honung (agave) Sätt ugnen på 225 grader. Gratinerad chèvre med nötter, aprikos och agave 1 chevre
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.