Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på och med den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. Gör dem till mindre bitar och de är perfekta som mellanmål till barnen ihop med någon frukt eller liknande
När det är helg får man lyxa till det lite, jag bakade den här aprikostarten/pajen. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Halvera och kärna ur aprikoserna. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron. 4 st aprikoser
Här kommer ett recept på morotsmarmelad som jag smaksatt med clementin och vanilj. Passar nu till jul tillsammans med pepparkakor och ädelost eller bara på en god ost
Persikan passar bra i marmeladen då den inte kokar sönder lika mycket som aprikoserna. Riktigt god är denna marmelad till ost och speciellt till gratinerad getost
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.