Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Dela löken på hälften, dela varje halva igen och strimla tunt. Pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, ha i lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk och glansig, lägg åt sidan. Öka värmen på stekpannan och ha i köttet. Fräs snabbt under omrörning tills köttet börjar få färg, ca 1-2 minuter. Häll tillbaka löken och tillsätt kryddorna samt matlagningsgrädden. Blanda om, dra ner värmen och låt småkoka 5-10 minuter. Koka pasta under tiden och ha sedan i lite av pastavattnet i grytan till valfri konsistens. Smaka av med salt.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
MittWW: Grön 6, Blå 6, Lila 6 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.
SmartPoints Flex: 6 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.