Pasta med rostad mandel och ricotta­krämRecept på pasta med rostad mandel och ricotta­kräm. Välj smakrika tomater, gärna romantica eller babyplommontomater på kvist till det här vegetariska pastareceptet.

Ingredienser

  • blandade körsbärstomater
  • 1 stora vitlöksklyftor
  • 1 basilika
  • 1 parmesanost
  • 1 ricottaost, (á 250 g)
  • 1 flagad mandel, (50 g)
  • 1 pasta, t ex trofie liguri
  • 1 mixsallad
  • 1 balsamvinäger, helst vit
  • 1 olivolja
  • 1 salt + nymald svartpepparPasta med rostad mandel och ricotta­kräm   Skölj tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Stek tomaterna runt om i 2 msk olja tills de börjar spricka och mjukna, ca 3 min. Tillsätt vitlök och 3 msk vinäger, låt sjuda ca 4 min. Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Dra från plattan och låt såsen safta sig 10 min. Grovhacka basilikabladen och tillsätt dem till såsen. Värm upp såsen på nytt. Finriv parmesanosten. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Rosta mandeln hastigt i en torr, het panna. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i en sil. Rör ner pastan i tomatsåsen. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.