Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept påpastamed bacon och philadelphiaost. Stek baconen påmedelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
sensommardag som idag passade vi på att laga en riktigt läcker pastarätt. Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg i en smörklick tillsammans med en skvätt olivolja
Blanda gröten med ägg, mjöl och salt. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg – eller kör alltsammans i matberedare. Ost- och skinkpaj – quiche – är både gott och festligt, så varför inte göra en på julens rester
Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst
Låt tomatsåsen stå länge på spisen och bubbla, ju längre desto godare och mer fyllig smak. Tomatsåspå Färska tomater, serverad medpasta & massa riven parmesanost
Nu är det ju dagen före julafton och därför blir det inte julmat i bloggen idag utan lite bilder från vårt besök på Stockholm Tapas på kungsholmen i veckan
Kör med mixerstav i någon minut tills majonnäsen blivit fast. Sedan tog jag en tomat till också. Lite ruggigt väder här på västkusten och det ska visst bli minusgrader till helgen
Underbart god fiskgryta, läcker gino, och kaffe med kandisockerklubba på Hamnkontoret i Borgholm. Den jättegoda strutsäggostkakan med hallonsylt och grädde fanns också i glutenfri tappning
Om den står och puttrar länge på svag värme på spisen blir det som allra bäst. Själv brukar jag höfta till det med en finhackad gul lök, två pressade vitlöksklyftor, en tetra krossade eller hela tomater (väljer man hela får man choppa till tomatern innan man lägger ner i kastrullen), ett par matskedartomatpuré, salt, peppar och någon tesked socker och avsluta med en slatt god balsamvinäger
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.