Jag gjorde en enkel och smarrig pastagratäng med det jag hittade hemma i kylskåpet. Bland annat Västerbottenost och kyckling! Passar perfekt i matlådan, till vardags och att bjuda på!
4 portioner,
412 kcal per portion
4 st
kycklingfiléer som du redan tillagat i ugnen (200 grader i 20 minuter)
158 g
okokt Barilla Penne Rigate
2 1/2 dl
Milda matlagningsgrädde 4%
1 dl
riven Västerbottensost
1
ägg
En burk Barilla vitlök & örter (400g)
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
sambal oelek
Salt & peppar
Beskrivning
Strimla kycklingen och lägg längst ner i botten på en ugnsform. Hårdkoka pastan (tills det är några minuter kvar) och häll det sedan över kycklingen. Blanda ihop grädde, ost, ägg, buljongtärning, sambal oelek och tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Häll det över pastan och kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter på 220 grader. Njut!
Jag gjorde en kycklinggratängmed soltorkade tomater och goda örter i. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor, riv parmesanosten, finhacka chilin och vitlöken, grovhacka basilikan och skär cocktailtomaterna i halvor
Häll på vatten, grönsaksbuljongtärning, krossade tomater och sambal oelek. Skär korven i skivor och stek dem tillsammans med kycklingen så även den får härlig yta
Peppar & salt. rör runt dressingen tillsammans med romansallad och valfria grönsaker. Jag helstekte kycklingfilé i ugnen med kryddor efter smak (200 grader i 25 minuter) och toppade med lite knaperstekt bacon
Koka pastan enligt anvisningar på. paketet, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. 250 gr färsk pasta. 1 medelstor gul lök. 250 gr färsk pasta. 1 medelstor gul lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.