Kolja med Dill och Osttäcke
anderssvanberg
anderssvanberg

Kolja med Dill och Osttäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 300 g kolja
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 msk ströbröd
  • 0,5 msk flytande margarin
  • 0,25 solovitlök
  • 30 g riven hårdost
  • 0,25-0,5 bubbla dill
  •  
  • Potatismos
  • 500 g potatis
  • 0,5 dl mjölk 0,5%
  • 0,5 tsk flytande margarin
  • salt & peppar
  • 0,5 förp haricots verts

Beskrivning

    Välj butik
    City Gross Meny
    Se om vi kan leverera till dig

    Postnr

    Kolla
    Kolja med dill- och osttäcke
    29
    Recept
    Kolja med dill- och osttäcke
    2 personer30-40 min
    INGREDIENSER:
    300 g kolja
    0,25 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1,5 msk ströbröd
    0,5 msk flytande margarin
    0,25 solovitlök
    30 g riven hårdost
    0,25-0,5 bubbla dill

    Potatismos:
    500 g potatis
    0,5 dl mjölk 0,5%
    0,5 tsk flytande margarin
    salt & peppar

    0,5 förp haricots verts

    GÖR SÅ HÄR:
    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala och koka potatisen till moset.
    3. Lägg kolja i en ugnsform. Salta och peppra.
    4. Blanda samman ströbröd, margarin, pressad vitlök, riven ost och dill. Bred det över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
    5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
    6. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
    7. Servera fisken med potatismos och haricots verts.

    Tips! Det piffar upp att krydda moset med någon örtkrydda, om inte annat blir det lite finare.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.