Välj butik
City Gross Meny
Se om vi kan leverera till dig
Postnr
Kolla
Kolja med dill- och osttäcke
29
Recept
Kolja med dill- och osttäcke
2 personer30-40 min
INGREDIENSER:
300 g kolja
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1,5 msk ströbröd
0,5 msk flytande margarin
0,25 solovitlök
30 g riven hårdost
0,25-0,5 bubbla dill
Potatismos:
500 g potatis
0,5 dl mjölk 0,5%
0,5 tsk flytande margarin
salt & peppar
0,5 förp haricots verts
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och koka potatisen till moset.
3. Lägg kolja i en ugnsform. Salta och peppra.
4. Blanda samman ströbröd, margarin, pressad vitlök, riven ost och dill. Bred det över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
6. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
7. Servera fisken med potatismos och haricots verts.
Tips! Det piffar upp att krydda moset med någon örtkrydda, om inte annat blir det lite finare.
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Riv skalet från limen med ett zestjärn och lägg åt sidan. Red med maizena utspätt i lite vatten. Färsk fisk såklart, goda tomater och en krämig sås men lite "sting" i
Lägg ned filéerna ganska tätt, och krydda dem med salt och vitpeppar. Att tillaga fisk i ugn, under folietäcke är något så genialt enkelt att jag inte kan begripa varför vi inte började med det långt tidigare
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Som västkustgubbe är jag löjligt förtjust i fisk och skaldjur, dock lagar jag det alldeles för sällan själv
Blanda smöret meddillenoch den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Servera med nypotatis kokt med mycket färsk dill, nykokta primörer, skirat smör och riven pepparrot. Skirat smör och nyriven pepparrot på koljan gör mig nästintill tårögd (och det beror inte på att perpparroten är stark)
2 450 g potatis (gärna cecile) 1 msk riven färsk pepparrot 1/2 citron 1/2 gurka 2 salladslökar 1 ask färsk dill 1 hjärtsallad ca 400 g koljafilé 50 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.