Ta kastrullen från värmen och rör i äggen och hackad persilja. Kokt fisk medäggsås har jag ju gjort förr men denna gången ville jag testa att göra enligt herr Mannerström, så här blev det
Smaka av med salt, peppar ochpersilja. Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Servera medkokt potatis och ärtor. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Servera med nypotatis koktmed mycket färsk dill, nykokta primörer, skirat smör och riven pepparrot. När det bjuds nypotatis, ugnskokt fisk och skirat smör är barnen inte direkt svårtrugade
Koka upp såsen och vänd försiktigt ner persiljaoch ägg. Finhacka persiljan. Slå såsen över fisken och servera medkokt potatis, ärtsallad och citronklyftor
Servera den panerade fisken medkokt potatis, blomkål ochäggsås. Koka äggen hårdkokta. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs och kaviar i en skål
Servera den kokta torsken medäggsåsenoch förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.