potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar. Kolja600 g koljafilésmör, till stekning. Servering150 g smör 1 citron
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Hetta upp rikligt medsmör i en stor panna och stek fisken ett par minuter på var sida. Klappa in fisken med saltet och låt den ligga på en tallrik med plastfolie över i kylen en timme
det bryntasmöret behöver brytas av med lite sälta och syra (från citrusen). Den här goda, och vackra, torskrätten bjöd jag några tjejkompisar på när jag hade tjejmiddag för ett tag sedan
Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen
Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull. Med färska rödbetor. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.