Pumpagryta med kokosmjölk och lime
anderssvanberg
anderssvanberg

Pumpagryta med kokosmjölk och lime

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Personer
  • 1 Gul Lök
  • 1 Röd Lök
  • 5 Romanticatomater
  • 1 Butternutpumpa (Ganska Stor)
  • 3 msk Solrosolja el Neutral Olja
  • 2-3 msk riven Ingefära
  • 1/2 dl hackad färsk Oregano
  • 1,5 msk torkad koriander
  • 0,5 tsk malen Spiskummin
  • 0,5 msk torkad Mynta
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kokta svarta böna
  • 1 lime (både cest och juice)
  • 0,5 tsk Harissa
  • 0,5 msk Tamarindsoja
  • Ris

Beskrivning

    1. Hacka löken och tomaterna.
    Hetta upp stekpanna med olja och fräs lök, ingefära, tomat, oregano, koriander, spiskumman och mynta. Medelvärme tills löken mjuknar

    2. Skär pumpan i centimeter-stora tärningar. Tillsätt pumpan, kokosmjölk, vatten, rörsocker, harissa, tamarindsojan och salt. Koka ca 20 minuter på medelvärme tills pumpan är mjuk, rör om då och då

    3. Koka upp vatten och koka riset.

    4. Skölj av och tillsätt de svarta bönorna och limejuicen. Tillsätt ev mer vatten vid behov.

    5. Servera grytan med rivet limeskal, en klyfta lime samt färsk koriander

    Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.