Fräs purjolökoch svamp i en stekpanna med smör. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner i formen
Med lite ansträngning lagar du lätt en festmiddag för många gäster, och den går även att förbereda. Varje gång jag ska laga den här rätten tänker jag att jag måste ha glömt något – den är så enkel och blir ändå riktigt festlig och mycket god
Servera koljanmed kokt potatis, brynt smör ochlökfräs. Skala och skiva lökenoch skölj sugarsnapsen. Finhacka persiljan och blanda med mjöl på en tallrik
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Skär moroten i slantar, purjolöken i skivor och äpple och potatis i kuber. Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
De fräscha räkorna bidrar med konsistens ochrödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Lägg först potatis, lökoch tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. Blanda i basilikan, smaka av med örtsalt och servera med pumpakärnor ströda över och några droppar olivolja
Hacka lökarnaoch fräs upp i olivolja och smör. en gul lök. Vit fisk såsom koljaoch torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.