Syrlig rabarber (eller andra bär) under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare paj får man leta efter. Fungerar mycket bra kall dagen efter också. Servera gärna med vaniljglass.
Så här gör du;
Sätt på ugnen på 150 grader.
Smöra formen och lägg bär/frukt i botten så att det täcker någorlunda men inte för mycket.
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, så att den fått fin färg.
En frisk och syrlig pajmed färska bär sitter alltid fint om ni frågar oss, midsommar eller inte, den passar perfekt både som avslutning efter middagen eller som eftermiddagsfika
Blanda bärenmed övriga ingredienser. Pudra med florsocker. Lägg bären i ett durkslag så att. 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min Lägg bären i ett durkslag så att
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.