Paj med valfria bär
anderssvanberg
anderssvanberg

Paj med valfria bär

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500  g rabarber eller andra bär
  • •2 dl havregryn
  • 2  dl socker
  • 1 3/4  dl vetemjöl
  • 1/2  tsk bakpulver
  • 1  tsk vaniljsocker
  • 125  g smör
  • 1/2  dl vispgrädde
  • 1/2  dl ljus sirap
  • smör till formen

Beskrivning

    Syrlig rabarber (eller andra bär) under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare paj får man leta efter. Fungerar mycket bra kall dagen efter också. Servera gärna med vaniljglass.

    Så här gör du;
    Sätt på ugnen på 150 grader.
    Smöra formen och lägg bär/frukt i botten så att det täcker någorlunda men inte för mycket.
    Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, så att den fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.