Hacka vitlök och chili fint. Tillsätt vitlök, chili, rismjöl, kikärtsmjöl och lite vatten. Doppa buketterna i smeten och fritera i het olja, ca 170°, tills de är gyllenbruna
Häll av vattnet och kyl om den inte ska serveras direkt. Strö över mandelspån och servera. Koka den i lättsaltat vatten 5–7 minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Finriv apelsinskalet över och pressa över cirka 3 matsked apelsinsaft
Skördade örtkryddor ochsavoykål i landet idag. Jag skär dem i fina tunna skivor, kokar dem först i äppelcider (den där gamla sorten, det går bra med öl och aningen honung i brist på sådan)
Eftter ungefär halva tillagningstiden gått klippte jag över dilloch lade på citronskivor. Maken fyllde år i lördags och då bjöd vi på bland annat snittar, av vilka vissa var dekorerade med räkor
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag tänkte att de kanske skulle passa bra till stuvade makaroner, så jag kokade därför ihop en sats stuvade mackisar och serverade dem med de uppvärma bollarna
Stuvad vitkål & spenat som vi åt till lax förra veckan, men som passar precis lika bra till kött. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Koka ris i en kastrull ochsavoykålen i en annan kastrull. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.