Indisk linsgryta
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11 msk ingefära, färsk, riven
  • 11 msk röd chili, finhackad
  • 11 st morot
  • 10,5 st purjolök
  • 13 dl röda linser, torkade
  • 12 msk olja
  • 12 msk tikka masala currypasta
  • 12 tsk salt
  • 12 msk citron, pressad
  • 12 msk mango chutney
  • 12 msk Bong Touch of Taste Asian Fond Red and Hot
  • 11 dl gräddfil eller créme fraiche
  • 1 pepparSkala lök, vitlök och morot. Ansa och skölj purjolöken, Skölj och kärna ur paprikan. Skär allt i fina bitar. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull, Fräs lök, vitlök, chili och ingefära försiktigt i oljan i kastrullen ca 5 minuter. Lägg i currypasta, morot, purjolök och linser, fräs ytterligare 1 minut. Slå i 1 liter vatten och fonden,  låt grytan koka sakta utan lock i ca 25 minuter tills grönsaker och linser känns färdiga. Smaka av med salt, peppar, fond, citron och mango chutney Servera grytan med en klick gräddfil eller crème fraiche.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.