Bästa morotskakan
Alwayshungry
Alwayshungry

Bästa morotskakan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 100 g philadelphiaost
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime + 1/2 msk limejuice

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).

    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.

    3. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel, kardemumma, vaniljpulver, ingefära och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet och blanda runt med en slickepott.

    4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.

    5. Ta fram smöret en stund innan så att det hinner bli mjukt. Vispa sedan ihop smöret, philadelphiaosten, florsocker, vaniljsocker och limeskal och juice. Bred glasyren över kakan och garnera med valnötter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.