1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma, vaniljpulver, ingefära och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet och blanda runt med en slickepott.
4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.
5. Ta fram smöret en stund innan så att det hinner bli mjukt. Vispa sedan ihop smöret, philadelphiaosten, florsocker, vaniljsocker och limeskal och juice. Bred glasyren över kakan och garnera med valnötter.
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.