Servera linsgrytanmed blomkål ochnaanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn. Ta sedan bort locket och låt vätskan koka in i grönsakerna i någon minut
En parantes --> För ja man kan faktiskt inte servera en indisk måltid utan ett hembakat naanbröd. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Blanda vetemjölet med bikarbonaten och salt. Servera gärna med pannbröd. Grytan smakade nästan bättre dagen efter den lagades, så gör den idag och ät den i morgon
Här kommer ett recept på en härligt kryddig gryta med kyckling och röda linser. Passa på att göra en extra stor gryta och frys in resterna - utmärkt att ha med sig som matlåda till jobbet
Servera dhal med ris ochnaanbröd. Smaka av med salt och limejuice. Att laga detta var även en del i projektet "matkultur" som vi just nu arbetar med i skolan
Servera med varma naanbröd, vitlökssmör och, om du vill, turkisk yoghurt och basmatiris. Hetta upp lite mer smör i en stor gryta och fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.