Fisktacos med avokadocrème och rödkål
Alwayshungry
Alwayshungry

Fisktacos med avokadocrème och rödkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g vit fisk
  • 2-3 st. ägg
  • några dl mjöl
  • några dl ströbröd eller panko (vilket är ett grövre ströbröd)
  • salt, peppar, chilipulver, spiskummin
  • saft från 1/2 citron
  • 250 gram rödkål
  • 2 msk olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • sriracha
  • 1 tsk agavesirap
  • salt, peppar

Beskrivning

    1. Rödkål: skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Häll över övriga ingredienser och kryddor och massera in i kålen med händerna. Ställ in i kylen under tiden du förbereder det andra.

    2. Fisk: Dela upp fisken i mindre bitar. Vispa upp äggen med citronjuicen i en skål, häll upp mjölet blandat med kryddorna i en skål och häll upp ströbröd/panko i en tredje. Torka av fisken med hushållspapper, vänd i mjölet, sedan i ägget och tillsist i ströbrödet. Häll upp 1-2 cm olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och fritera fiskbitarna 2 minuter per sida.

    3. Avokadocrème: Mixa en avokado, 1/2 kruka koriander, lite chiliflakes, salt, peppar och citronsaft till en créme.

    4. Srirachamayo: Blanda ihop 3 msk majonäs (köpt eller egengjord, vad än du har tid med), 3 msk turkisk yoghurt, salt, peppar, chilipulver och sriracha. (ta lite i taget, it's spicy!) Tillsätt lite vatten och blanda så att du får en lös sås.

    5. Montera: Gör egna tortillas eller köp som jag (valde några majstortillas). Smeta på lite crème, lägg på rödkål, fisken och ringla över mayon. Hacka tillsist jordnötter och strössla över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.