några dl ströbröd eller panko (vilket är ett grövre ströbröd)
salt, peppar, chilipulver, spiskummin
saft från 1/2 citron
250 gram
rödkål
2 msk
olja
1 msk
äppelcidervinäger
sriracha
1 tsk
agavesirap
salt, peppar
Beskrivning
1. Rödkål: skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Häll över övriga ingredienser och kryddor och massera in i kålen med händerna. Ställ in i kylen under tiden du förbereder det andra.
2. Fisk: Dela upp fisken i mindre bitar. Vispa upp äggen med citronjuicen i en skål, häll upp mjölet blandat med kryddorna i en skål och häll upp ströbröd/panko i en tredje. Torka av fisken med hushållspapper, vänd i mjölet, sedan i ägget och tillsist i ströbrödet. Häll upp 1-2 cm olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och fritera fiskbitarna 2 minuter per sida.
3. Avokadocrème: Mixa en avokado, 1/2 kruka koriander, lite chiliflakes, salt, peppar och citronsaft till en créme.
4. Srirachamayo: Blanda ihop 3 msk majonäs (köpt eller egengjord, vad än du har tid med), 3 msk turkisk yoghurt, salt, peppar, chilipulver och sriracha. (ta lite i taget, it's spicy!) Tillsätt lite vatten och blanda så att du får en lös sås.
5. Montera: Gör egna tortillas eller köp som jag (valde några majstortillas). Smeta på lite crème, lägg på rödkål, fisken och ringla över mayon. Hacka tillsist jordnötter och strössla över.
Inlagd rödkåloch rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Även godaste rödkålen hittar du där. Så långt i från burk Rödkål man kan komma. Godaste julrevbenen gör du med hjälp av detta receptet>>men häller i 33 cl julmust i kokvattnet och river i ca 1-2 cm färsk ingefära i marinaden
Med tanke på det att vara okonventionell som jag skrev om igår, och kanske inte har en hel arsenal av kryddor hemma i skafferiet, så är färdiga kryddmixer en bra start och ett gott alternativ
Däremot har fisktacos fått en alldeles speciell plats i vår gastromage. Addera lite salladsmix, en fruktig och fräsch mango- och avokadosalsa med lite chilisting som toppas med krämig chiliyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.