1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär paprikan i fina bitar, och hacka chilin. Ta bort fröna ifall du vill ha en lite mildare sås.
2. Fräs lök, vitlök, paprika och chili i lite olja i en kastrull på medelvärme, tills allt mjuknat. Tillsätt krossade tomater och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 20 minuter, den ska vara ganska tjock.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
Olja en liten form och häll i den varma tomatsåsen. Gör två gropar i såsen. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll ner det i gropen i tomatsåsen. Slå på en liten skvätt grädde på varje ägg, salta och peppra och strö över persilja.
4. Grädda i ugn i cirka 7 minuter, de stelnar ytterligare lite då de tas ut ur ugnen. Servera med ett gott bröd.
Huevosrancheros, uovo in purgatorio eller ägg i skärselden – kärt barn har många namn. Jag gillar att kalla rätten för huevosrancheros för tillfället att läspa lite mysigt, så som spanjorer gör
Det finnes säkert 1000 recept på huevosrancheros, här är mitt. Dagar som startar med het chili, mexikanska vibbar och nypressad grapejuice blir bra dagar
HuevosRancheros. Huevos Rancheras. //Malin HuevosRancheros. Det här är en riktigt lättlagad vegetarisk maträtt som passar perfekt en lite halvstressig vardagskväll med ett kylskåp som kanske inte innehåller allt man hade önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.