Huevos rancheros
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Huevos rancheros

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Portioner
  •  
  • Kryddig tomatsås
  • 1 gul lök
  • 0,5 paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 färsk chili
  • 400 g krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  •  
  • Topping
  • 2 ägg
  • 1-2 msk grädde
  • 2 msk hackad persilja 

Beskrivning

    1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär paprikan i fina bitar, och hacka chilin. Ta bort fröna ifall du vill ha en lite mildare sås. 

    2. Fräs lök, vitlök, paprika och chili i lite olja i en kastrull på medelvärme, tills allt mjuknat. Tillsätt krossade tomater och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 20 minuter, den ska vara ganska tjock. 

    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    Olja en liten form och häll i den varma tomatsåsen. Gör två gropar i såsen. Knäck ett ägg i taget i en kopp och häll ner det i gropen i tomatsåsen. Slå på en liten skvätt grädde på varje ägg, salta och peppra och strö över persilja. 

    4. Grädda i ugn i cirka 7 minuter, de stelnar ytterligare lite då de tas ut ur ugnen. Servera med ett gott bröd. 

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.