Huevos Rancheros
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 12 msk olivolja
  • 14 vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 msk mald spiskummin
  • 11 msk paprikapulver
  • 10.5 tsk chiliflakes
  • 12 tsk torkade korianderblad
  • 1400 g krossade tomater
  • 12 dl vatten
  • 11 msk balsamvinäger
  • 11 msk strösocker
  • 1400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 16 ägg
  • 1150 g riven cheddarost
  • 17 dl vetemjöl + till utbakning
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 10.5 tsk salt
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 13 dl vatten1 Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor. 2 Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat. 3 Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept. Vetetortillas: 1 Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg. 2 Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.