En chili på bara kött – mört och underbart välsmakande, utan bönor men den som vill tillsätter bönor, gör en helt vegetarisk variant eller serverar de påmexikansktvis vid sidan av i form av frijoles refritos (omstekta bönor)
Vill jag äta en köttbit till frukost så gör jag det, bara jag tar tillräckligt med kryddsmör och bearnaisesås på, man får och skall inte snåla med fettet
Huevos a la Mexicana – ägg påmexikansktvis. En lättlagad rätt är huevos revueltos, eller mexikansk äggröra som helt enkelt består av en salsa mexicana som finns i varje mexikanskt kylskåp, uppstekt tillsammans med vispade ägg
Varpå den genast infogades i min repertoar av återkommande rätter. Salsa (gör själv)Bönor på burk (om man vill spara tid) t ex Cannelonibönor, men vilka som helst går bra
Visst – det tog nog två timmar att svänga ihop – men det är ju roligt medan man gör det (man hackar, dricker öl, hackar lite mer, tar en klunk öl, steker lite, tar en klunk öl osv)
Låt det steka på medelvärme ett par minuter, eller tills löken blivit mjuk. När det är klart, lägger man i chorizo skivorna, de blir varma på eftervärmen
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.