Huevos Rancheros
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 röda paprikor, grovt skivade
  • 1 gula paprikor, grovt skivade
  • 1 rödlök, tjockt skivad
  • 1 zucchini, skivad i centimetertjocka skivor
  • 1 aubergine, skivad i centimetertjocka remsor
  • 1 plommontomater
  • 1 röd chili, grovt hackad
  • 1 malen spiskummin
  • 1 rökt paprika
  • 1 sherryvinäger
  • 1 olivolja
  • 1 havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 näve färsk koriander, grovt hackad
  • 1 pitabröd
  • 1 bladsalladshuvud
  • 1 grekisk yoghurtVärm ugnen till 220°C.Lägg paprika, lök, aubergine, zucchini, tomater, chili, kryddor och olja i en stor ugnsform.Krydda med salt och peppar och rosta i 25 minuter.Sänk ugnstemperaturen till 180°C.Använd en hålslev och lyft ur de rostade tomaterna, lägg i en skål och krossa till en tjock sås.Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rör tillbaka i grönsaksformen.Gör fyra fördjupningar i grönsaksblandningen med hjälp av baksidan av en sked. Knäck ett ägg i varje hål och strö över lite salt och peppar. Grädda i 10 minuter, eller tills äggen precis stelnat eller kokta efter din smak.Strö över koriander och servera genast med bladsallad, grekisk yoghurt och varma pitabröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.