1 grekisk
yoghurtVärm ugnen till 220°C.Lägg paprika, lök, aubergine, zucchini, tomater, chili, kryddor och olja i en stor ugnsform.Krydda med salt och peppar och rosta i 25 minuter.Sänk ugnstemperaturen till 180°C.Använd en hålslev och lyft ur de rostade tomaterna, lägg i en skål och krossa till en tjock sås.Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rör tillbaka i grönsaksformen.Gör fyra fördjupningar i grönsaksblandningen med hjälp av baksidan av en sked. Knäck ett ägg i varje hål och strö över lite salt och peppar. Grädda i 10 minuter, eller tills äggen precis stelnat eller kokta efter din smak.Strö över koriander och servera genast med bladsallad, grekisk yoghurt och varma pitabröd.
Huevosrancheros, uovo in purgatorio eller ägg i skärselden – kärt barn har många namn. Jag gillar att kalla rätten för huevosrancheros för tillfället att läspa lite mysigt, så som spanjorer gör
Det finnes säkert 1000 recept på huevosrancheros, här är mitt. Dagar som startar med het chili, mexikanska vibbar och nypressad grapejuice blir bra dagar
HuevosRancheros. Huevos Rancheras. //Malin HuevosRancheros. Det här är en riktigt lättlagad vegetarisk maträtt som passar perfekt en lite halvstressig vardagskväll med ett kylskåp som kanske inte innehåller allt man hade önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.