Fröknäcke (glutenfritt)
asa.frodin
asa.frodin

Fröknäcke (glutenfritt)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 60 gram sesamfrö
  • 60 gram pumpafrön
  • 60 gram solroskärnor
  • 30 gram Hela Linfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 60 gram majsmjöl
  • 45 gram olivolja
  • 150 gram kokande vatten

Beskrivning

    1. Blanda alla torra ingredienser i en rostfri bunke. Häll i olivoljan och häll sedan på vattnet. Blanda om och låt svälla i 15 minuter (viktigt). Sätt på ugnen på varmluft 120 grader.

    2. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på. Dela smeten i två delar och lägg på plåtarna. Lägg ett tredje bakplåtspapper ovanpå en av plåtarna, platta ut jämnt och kavla tunt. Ta försiktigt bort det översta pappret och återanvänd det på plåt två.

    3. Grädda båda plåtarna samtidigt i 45 minuter. Byt plats på dem och grädda 45 minuter till. Låt svalna och bryt i delar. Förvara i burk med lock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.