Mixa bananer slätt, tillsätt äggen och vispa ihop. Blanda mjölet med nötterna, frön och kryddor. Smöra och bröa en liten form med mandelmjöl och häll i degen
Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfri med mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Om du väljer att ha i russin eller dadlar så tillsätt också det nu, blandat med lite av mjölet. I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Genom att blötlägga nötterna och fröerna blir de mer lättillgängliga och lättsmälta för kroppen. ) så kan du i stället smaksättamedkanel, kardemumma och ingefära
GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfritt"). Stjälp upp kakan och servera gärna medlättvispad grädde. Vispa ihop mandelmassan med smör och socker med elvispen
Scones medsmakav vanilj och fikon. Pga att jag gått och fortfarande går på diet så har det inte blivit att jag bakat med så mycket annat än havremjöl och kokosmjöl när jag väl bakat
Tillsätt äppelblandningen och blanda noga, det går lättastmed händerna. I det här receptet uppnås detta med hjälp av söndermixade äpplen, som även ger en fantastisk smak till granolan tillsammans medkanel och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.