Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott. Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja. Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Glutenfrittfröknäckemed flingsalt. Internet svämmer ju nästan över med olika recept på fröknäcke - vilket kanske inte är så märkligt, efter som det är så fantastiskt gott
Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet. Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt. Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten utav mjölet och snitta degen med en liten vass kniv
Mums med en skiva ost på. Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Testa du också, så får du se om du inte håller med mig
Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Servera förslagsvis med sallad, ägg, rödlök, lite pressad citron och en nypa örtsalt
Tillsätt bakpulvret, var noga med att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig. Blanda 2 dl av det ljumna vattnet med jästen och fiberhusken i en bunke. 5 dl Glutenfritt mjöl , (t
• Toppa med dina favorittillbehör. • Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. • Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 3 timmar
Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitarmed havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
Igår tog jag mig för att baka glutenfrittfröknäcke igen eftersom förråden började sina. Det säger jag visst varje gång jag bakar ett nytt fröknäcke, men jag tror bestämt det är lite extra sant den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.