2 dl
ljust bovetemjöl - ca 115 g 1 dl bovetegryn/flingor - ca 47 g 1 dl pistaschnötter - ca 50 g 1 dl oskalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl skalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl pumpafrön - ca 50 g 2 msk linfrökross -
Igår tog jag mig för att baka glutenfrittfröknäcke igen eftersom förråden började sina. Det säger jag visst varje gång jag bakar ett nytt fröknäcke, men jag tror bestämt det är lite extra sant den här gången
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Här hittar du ett annat lika beroendeframkallande knäcke med mandelmjöl och sesammjöl, här ett med boveteflingor och rårisflingor, och här ett med bovetekross, sesamfrönoch kikärtsmjöl
Ett fröknäckemed mandelsmör och granskott (jag har fortfarande kvar från vår livslustiga julgran som tog det här med skottår på allvar) och ett med avocado mosad med kokosolja och toppad med blåbär
Häll kikärtor med all vätska från burken i en skål. Så otroligt gottoch det bästa är att man själv kan bestämma hur den ska smaka, man kan variera mängden vitlök eller tahini och hitta sin egen favorit
Igår tog jag en påse Fresh Island dippkryddor som blev hurgottsomhelst. Ja jäklar va gott. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård ochhur mycket kryddor somhelst
Supergottmed smör och en skiva ost. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Blanda majsmjöl med solroskärnor, sesamfrön, linfrön och salt. Internet svämmer ju nästan över med olika recept på fröknäcke - vilket kanske inte är så märkligt, efter som det är så fantastiskt gott
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.