1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.
3. Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.
4. Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.
5. Blanda grädde och senap, smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.
6. Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.
Vi lagade en supergod fläskfilégratängmedbaconoch ädelost. Jo då, efter att ha gjort uppskattningsvis en halv hemtenta och rättat en hel klass med bokrecensioner fick jag en härligt lugn kväll med middag och tv igår
Späd med vattnet lite åt gången. Strimla kycklingen ochbaconen. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Gorgonzola, Roquefort, Stilton. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Fläskfilégratängmed rödvin, svamp och parmesan. Receptet kommer från Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos kokbok "Buffé - Pajer, plock och smak av Medelhavet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.