Fläskfilégratäng med gorgonzola och bacon
catrineyngbro
catrineyngbro

Fläskfilégratäng med gorgonzola och bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • – 700 g fläskfilé
  • – 1 tsk salt
  • – 1 krm svartpeppar
  • – ½ purjolök
  • – 150 g sockerärter
  • – 140 g skivad bacon
  • – 3 dl vispgrädde
  • – 2 msk dijonsenap
  • – 150 g gorgonzolaost
  • – 1 dl riven lagrad ost, 31%
  • – 3 msk finhackad persilja
  • Garnering
  • – persilja
  • – bacon

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.
    3. Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.
    4. Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.
    5. Blanda grädde och senap, smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.
    6. Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.