Janne 2

Janne 2

Pasta delizie

Pasta delizie

Tomatsås400 g konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1 gul lök 1 kruka färsk basilika 3 klyftor vitlök 1 dl vatten olivolja, till stekning salt peppar. Pastastubbar3 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök färsk basilika 1 dl parmesanost, riven 1 zucchini 120 g skinka (t ex kokt skinka eller annat smörgåspålägg) 250 g färska lasagneplattor 1 mozzarellaost
Pasta med tonfisk och citron

Pasta med tonfisk och citron

400 g spaghetti 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök (stor) 1 peperoncini 1 dl små kaprisbär 30 g rucolasallad 0,5 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen olivolja
Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Helstekt fläskfilé i ugn

Helstekt fläskfilé i ugn

800 g fläskfilé 4 msk kinesisk soja 1 tsk paprikapulver salt svartpeppar rapsolja, till stekning smör, till stekning
Helstekt fläskytterfilé med rosmarinsås och lättkokta grönsaker

Helstekt fläskytterfilé med rosmarinsås och lättkokta grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 1 st fläskytterfilé 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 dl olivolja 2 msk japansk soja , glutenfri 1 msk röd balsamvinäger 1 msk honung 0 st salt 1 msk Mat & Bak smör 0 st svartpeppar Sås 3 dl vispgrädde 1 msk marinad , från fläskytterfilén 1 msk färsk rosmarin , finhackad 1 tsk japansk soja , glutenfri 0 st salt 0 st svartpeppar Tillbehör 250 gram morötter 0,5 påse ärtor 2 dl ris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fisk Piccata

Fisk Piccata

Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyforna rör sedan ner persiljan och parmesan och smaksätt med salt och peppar
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

1,5 kg högrev 1 förp bacon 1 morot, finhackad 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, krossade 3 msk vetemjöl 3 dl buljong, het 6 dl rött vin 1 tsk timjan 2 msk tomatpuré ca 130 g syltlök 1 förp tomat [ca 425 g] persilja salt peppar