Janne 2

Janne 2

Grillspett med krämig fläderpotatissallad och grillad chilisalsa

Grillspett med krämig fläderpotatissallad och grillad chilisalsa

marinad1 kruka basilika 1 klyfta vitlök några kvistar timjan 2 msk honung 1 dl olivolja 1 spansk peppar 0,5 citron, saften från. Potatissallad med flädersaft800 g delikatess- eller färskpotatis, nykokt 100 g gräslök 1 stjälkselleri, tunt skivade stavar 10 rädisor 1 klyfta vitlök, riven eller hackad tillsammans med salt till en smet 1 äpple, i mindre bitar 400 g turkisk yoghurt 2 msk dijonsenap 2 msk honung 2 krm peppar 2 krm salt 0,5 citron, saften 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft. Het chilisalsa5 spansk peppar (eller andra chilifrukt med önskad styrka) 20 körsbärstomater 2 rödlökar 3 klyfta vitlök 0,5 dl mörk balsamico 0,5 dl olivolja 2 msk honung 1 dl sötmandel, rostad 1 kruka basilika 1 tsk salt
Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis

Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis

2 msk majonnäs. 2 dl gröna oliver med pimientos. 1250g babyplommontomater. Ställ in i 20 minuter i 200°C varmluft eller 225°C på över- och undervärme. Ställ in ytterligare 10-20 minuter (totalt 30-40 minuter). Grilla köttet till en innertemperatur på 62°C. By Madeleine Landley 2019-03-232020-09-10 Grillad fläskytterfilé med dragon och ugnspotatis 4. 81 / 5 5 182 röster 4
Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper. Sandefjordsås1,5 dl vispgrädde 1,5 dl crème fraîche 150 g smör 1 citron, rivet skal 0,5 knippe gräslök, finskuren 0,5 knippe dill, finskuren ev 2 msk majsstärkelse
Hel laxsida med täcke av kronärtskockor

Hel laxsida med täcke av kronärtskockor

1
1/2 kruka basilika
. 11 1/2 dl riven västerbottensost
. 11 1/2 dl lätt-crème fraiche
. 12 msk pinjenötter
. 1
3 Ugnsstek laxen i 200 grader i cirka 25 minuter
Het tuna melt

Het tuna melt

2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g) 1,5 dl majonnäs 4 msk rödlök, finhackad 4 tsk japansk soja 2-3 msk sriracha 12 skivor ost, mellanlagrad 8 skivor surdegsbröd (eller osötat ljust bröd) smör, till stekning. Sallad150 g babyspenat 2 salladslökar, strimlad 0,5 gurka, i tärningar 200 g körsbärstomater, delade 2 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1 msk sesamfrön, rostade
Valnötspasta från Toscana

Valnötspasta från Toscana

2. 2 msk ströbröd. 2 msk olivolja. 50 g pinjenötter 2. 5 dl matlagningsgrädde alt mjölk 150 g valnötter 2 msk ströbröd 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja flingsalt nymald peppar 400 g pasta gärna linguine Servera med
Lyxig pastagratäng

Lyxig pastagratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 3 st vitlöksklyfta(or) 1 st morot 400 gram nötfärs 400 gram krossade tomater 5 st soltorkade tomater , i olja (kan ersättas med en näve oliver) 5 st sardellfiléer , i olja (kan uteslutas, tillsätt då gärna lite kalv- eller oxfond) 4 msk balsamvinäger 1 odefinierad salt 500 gram pasta 1 burk(ar) crème fraiche 1 burk(ar) keso naturell 1 odefinierad torkad timjan , el. basilika och/eller oregano 2 dl parmesanost , riven 1 odefinierad svartpeppar Köp receptet
Timjansdoftande pastagratäng med svamp

Timjansdoftande pastagratäng med svamp

400 g pasta penne (eller liknande) 150 g bacon (eller pancetta) 400 g blandad svamp 0,5 purjolök (liten) 2 klyfta vitlök 0,5 kruka timjan 3 dl grädde 3 dl standardmjölk 200 g färskost (eller annan ost som smälter bra) 100 g taleggioost (eller annan smakrik ost med bra smältegenskap) 1,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Lyxig pasta med oxfilé och svamp | Recept från Köket.se

Lyxig pasta med oxfilé och svamp | Recept från Köket.se

250 g ostronskivling. 2 klyftor vitlök. 400 g tagliatelle 300 g oxfilé 250 g ostronskivling 1 kvist färsk rosmarin 1 msk färsk timjan 1 knippe slätbladig persilja 1 rödlök 2 klyftor vitlök 3 dl grädde 1 msk koncentrerad oxfond salt och peppar neutral olja, att steka i