5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Smaka av med salt och peppar. Spädmed vatten om den är för tjock. Blanda ihop grädde, lingon, smulad köttbuljong, soja, sambal oelek, salt och peppar i en skål
FLÄSKFILÉGRATÄNGMEDSVAMP & BACON. För självklart följer vi det i soffan framför vår nya stora härliga tv ochmed alla högtalarna igång för bästa ljud [det sistnämnda är det dock inte jag som går igång på utan sambon]
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde medparmesanostoch färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök ochsvamp
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Detta vinet är ett modernt, friskt och fruktigt vin med mörka bär och plommon. Låt koka ytterligare en stund medans du tillagar tillbehören som tex kan vara ris eller som jag gjorde, butternut squash i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.