Chokladtårta med rostade hasselnötter och pumpafrön
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Chokladtårta med rostade hasselnötter och pumpafrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk erytritol
  • 200 g sockerfri mörk choklad
  • 100 g smör
  • ¼ tsk flingsalt
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g pumpakärnor

Beskrivning

    Koka upp grädde och sötning i en kastrull. Låt småputtra i några minuter. Sänk värmen.

    Dela chokladen och smöret i mindre bitar och lägg dem i grädden tillsammans med salt. Smält och rör ihop till en jämn smet.

    Rosta hasselnötter och pumpakärnor i en stor torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg i nästan allt i chokladsmeten (spara ungefär en deciliter till topping).

    Blanda ihop.

    Häll chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm). Strö över resten av hasselnötterna och pumpakärnorna. Toppa eventuellt med extra flingsalt.

    Täck över tårtan med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst en timme tills chokladen har stelnat.

    Tips
    Gör tårtan ännu juligare genom att blanda ner 1 msk pepparkakskrydda i chokladsmeten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.