Chokladtårta med rostade hasselnötter och pumpafrön
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
3 dl
vispgrädde
3 msk
erytritol
200 g
sockerfri mörk choklad
100 g
smör
¼ tsk
flingsalt
200 g
hasselnötter
100 g
pumpakärnor
Beskrivning
Koka upp grädde och sötning i en kastrull. Låt småputtra i några minuter. Sänk värmen.
Dela chokladen och smöret i mindre bitar och lägg dem i grädden tillsammans med salt. Smält och rör ihop till en jämn smet.
Rosta hasselnötter och pumpakärnor i en stor torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg i nästan allt i chokladsmeten (spara ungefär en deciliter till topping).
Blanda ihop.
Häll chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm). Strö över resten av hasselnötterna och pumpakärnorna. Toppa eventuellt med extra flingsalt.
Täck över tårtan med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst en timme tills chokladen har stelnat.
Tips
Gör tårtan ännu juligare genom att blanda ner 1 msk pepparkakskrydda i chokladsmeten.
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr ochrostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Hackade rostadehasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Smaka av med salt och peppar. Då skärs tunna, tunna skivor med vass kniv. Garnera med finskuret syrligt äpple och lite fina salladsblad samt hyvlad pecorino
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad ochrostadepumpafrön. ½ dl torrostade. Torrosta pumpafröna i en torr panna och lägg dem över marmeladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.