Lägg i tomat, lök, ingefära, vitlök (som du skalat och hackat i mindre bitar), tomatpuré och kryddor i en matberedare och mixa tills finfördelat. Tillsätt grädden och mixa i några sekunder.
Marinera kycklingen i marinaden i minst 20 minuter i kylskåpet (det här steget kan du med fördel förbereda dagen innan).
Stek kycklingen i 1/3 av smöret på medelhög värme i några minuter, kycklingen får gärna få lite färg.
Häll i resten av marinaden och smöret. Låt puttra på medelhög värme i 15 minuter eller tills kycklingen är väl tillagad. Smaka av med eventuellt mer salt.
Vid servering, toppa gärna med koriander och ringla över en skvätt grädde.
Ugnsrostad blomkål
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär bort stocken på blomkålen, dela den på mitten och skär i skivor – inklusive den gröna blasten.
Lägg på ugnsplåt, krydda och klicka över smöret och tillaga i ugnen i 15 minuter.
Tips
Om du har tid, marinera gärna kycklingen dagen innan du ska tillaga den. Då hinner smakerna komma fram ännu mer och kycklingen blir fantastiskt mör och god.
Slow cooker
Den här grytan fungerar utmärkt att tillaga i en slow cooker. Lägg då den brynta kycklingen i grytan och häll över marinaden och smöret. Tillaga i 4–6 timmar på "låg/low". Smaka av med salt.
Grillat är godast
Att grilla kycklingen tar den här rätten helt klart till nya höjder. Trä då upp kycklingbitarna på grillspett och grilla helst under lock i ungefär 15 minuter (vänd då och då) eller tills köttet är ordentligt tillagat.
Gör såsen genom att koka upp marinaden som är kvar med smöret. Låt småkoka i cirka 10–15 minuter. Tillsätt en skvätt grädde och smaka av med mer salt om det behövs.
En favorit är ChickenButter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Butterchicken. Jasminris, gräddfil och massa färsk koriander är ett måste till ButterChicken. Som jag nämnt tidigare är Lars ingen stor fan av indisk mat
Tandoori kyckling. lägg alla ingredienser för marinaden utom oljan i en skål och blanda väl. Täck kycklingen med marinaden och ställ i kylskåp i 3 timmar eller över natten
Butterchicken (nej inte någon butter kyckling - smörkyckling) eller Murgh Makhani som det heter i hemlandet Indien, är något vi lagat till förut och som vi garanterat kommer att laga till många fler gånger
Butterchicken, hand upp för dom som hört det tidigare (här åker genast fyra händer i luften. Butterchicken varken står eller faller på grund av klövern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.