1500 g
kycklinglårfilé, med skinn på (kycklingfilé eller andra detaljer går också fint)
1 smör,
eller olja till stekning
12
fänkål
11
lime
1 salt,
efter smak
1 koriander,
efter smak
150 g
cashewnötter, rostade
1 Sås
till butter chicken4 klyftor vitlök 1 gul lök 50 g smör 4 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 tsk ingefära, torkad 1 tsk chilipulver, rött 1 msk gurkmeja 400 g tomater, krossade 2,5 dl vispgrädde salt socker 50 g smör
1 Kyckling500
g kycklinglårfilé, med skinn på (kycklingfilé eller andra detaljer går också fint) smör, eller olja till stekning
1 Fänkålssallad2
fänkål 1 lime salt, efter smak
1 Servering
koriander, efter smak 50 g cashewnötter, rostadeSås
Svetta vitlök och gul lök i smör i 4 minuter. Lägg i garam masala, spiskummin, torkad ingefära, chilipulver och gurkmeja. Fräs i 3 minuter. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Mixa med stavmixer eller blender. Tillsätt vispgrädden och smaka av med salt och socker. Vill du ha den gulare? Häll i mer gurkmeja. Avsluta med en klick smör. Kyckling
Stek kycklingen i smör eller olja på skinnsidan på hög värme tills den fått rejält med färg. Vänd den sedan om. Sänk temperaturen, eller baka i ugn på 150 grader, tills innertemperaturen är 68-70 grader. Fänkålssallad
Hyvla fänkålen tunt på mandolin och lägg den i ett isbad. Torka sedan fänkålen med en salladstork. Lägg i en skål och pressa i lime och smaka av med salt. Servering
Häll såsen i botten och lägg på kycklingen. Placera lite fänkålssallad och toppa med koriander och cashewnötter.
Jag kryddar ALLT med garam masala. Nu senast en ganska mild indisk rätt - butterchicken. Blanda kycklingen med resten av ingredienserna i en skål och låt stå medan du gör såsen
En favorit är ChickenButter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Inte så att han då vägrar äta, utan han tycker om det och äter med stor aptit. Butterchicken. Efter jag stängde butiken idag hann jag till och med gå en promenad, detta medan slökokaren gjorde sitt jobb
värm olja i en stekpanna på medelvärme, tillsätt lök och stek tills den har blivit genomskinlig. Koka på låg värme och tillsätt honung, kycklingen tillsammans med all köttsaft
Bockhornsklöver kan det ibland vara lite trix med att hitta, men kika i affärer med ett rejält Asiatiskt utbud eller på marknader i stånden där de säljer påsar med kryddor, där brukar vi alltid ha turen att kunna få tag på det
först då jag mixats ingefära, vitlök, chili och koriander, därefter när denna blandning stektes med gul lök, och slutligen då den kryddiga tomatsåsen fick koka ihop
), fru M beställer det alltid när vi har glädjen av att besöka en indisk restaurang - vilket inte händer så fasligt ofta tyvärr - medan herr M nästan alltid väljer Vindaloo
Var noga med att rengöra mixern direkt efter. Smaka av med salt och eventuellt ytterligare socker. Servera med kokt ris och gärna även med mixad blomkål som blandats med en matsked citronsaft och en matsked olivolja samt lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.