Butter chicken med fänkålssallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 klyftor vitlök
  • 11 gul lök
  • 150 g smör
  • 14 msk garam masala
  • 11 tsk spiskummin
  • 12 tsk ingefära, torkad
  • 11 tsk chilipulver, rött
  • 11 msk gurkmeja
  • 1400 g tomater, krossade
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 1 salt
  • 1 socker
  • 1500 g kycklinglårfilé, med skinn på (kycklingfilé eller andra detaljer går också fint)
  • 1 smör, eller olja till stekning
  • 12 fänkål
  • 11 lime
  • 1 salt, efter smak
  • 1 koriander, efter smak
  • 150 g cashewnötter, rostade
  • 1 Sås till butter chicken4 klyftor vitlök 1 gul lök 50 g smör 4 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 tsk ingefära, torkad 1 tsk chilipulver, rött 1 msk gurkmeja 400 g tomater, krossade 2,5 dl vispgrädde salt socker 50 g smör
  • 1 Kyckling500 g kycklinglårfilé, med skinn på (kycklingfilé eller andra detaljer går också fint) smör, eller olja till stekning
  • 1 Fänkålssallad2 fänkål 1 lime salt, efter smak
  • 1 Servering koriander, efter smak 50 g cashewnötter, rostadeSås
  • Svetta vitlök och gul lök i smör i 4 minuter. Lägg i garam masala, spiskummin, torkad ingefära, chilipulver och gurkmeja. Fräs i 3 minuter. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Mixa med stavmixer eller blender. Tillsätt vispgrädden och smaka av med salt och socker. Vill du ha den gulare? Häll i mer gurkmeja. Avsluta med en klick smör. Kyckling
  • Stek kycklingen i smör eller olja på skinnsidan på hög värme tills den fått rejält med färg. Vänd den sedan om. Sänk temperaturen, eller baka i ugn på 150 grader, tills innertemperaturen är 68-70 grader. Fänkålssallad
  • Hyvla fänkålen tunt på mandolin och lägg den i ett isbad. Torka sedan fänkålen med en salladstork. Lägg i en skål och pressa i lime och smaka av med salt. Servering
  • Häll såsen i botten och lägg på kycklingen. Placera lite fänkålssallad och toppa med koriander och cashewnötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.