Snabblagad LCHF-moussaka
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Snabblagad LCHF-moussaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 300 g auberginer
  • 50 ml olivolja
  • 1 (110 g) gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 600 g kycklingfärs eller valfri färs
  • 1 dl passerade tomater
  • Ostsåsen
  • 100 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ¼ tsk salt
  • 200 g riven ost
  • Servering
  • 65 g grönsallad (valfritt)

Beskrivning

    Ställ in ugnen på 185°C.

    Skär auberginen till små tärningar, ca 1x1 cm. Stek i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, salta och peppra.

    Tillsätt hackad lök, vitlök och kryddor (kanel, paprikapulver och oregano). Stek i några minuter tills lök och aubergine börjar bli mjuk och få lite färg.

    Lägg i färsen. Stek tills brynt. Häll därefter i de passerade tomaterna. Låt puttra i någon minut.

    Blanda ihop ingredienserna till ostsåsen (spara hälften av osten) i en kastrull. Låt puttra i någon minut tills den tjocknat.

    Lägg över färsen i en stor ugnsform eller i flera små portionsformar. Häll över såsen och toppa med resten av osten.

    Ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Servera gärna med grönsallad.

    Tips
    Moussaka är den perfekta måltiden att laga till många eller att förbereda som matlådor. Den blir nämligen bara godare när den har fått stå till sig lite och dra till sig av smakerna. Lägg gärna lite extra krut på en härlig sallad som tillbehör – lyxa till grönsalladen med fetaost, rödlök och oliver för en extra grekisk touch.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.