1 kg
tomater, gÀrna lite blandade sorter. 1kg syltsocker. 0,5 vaniljstÄng, ca 0,5 dl mandelspÄn.
Beskrivning
Dela tomaterna i mindre bitar och lÀgg i en gryta, hÀll i 1kg syltsocker, urskrapad vaniljstÄng, lÀgg i hela, koka ca 15 min. Fiska upp vaniljstÄngen, tillsÀtt mandelflarn. HÀll upp pÄ varma rengjorda burkar.
Gott till smakrika ostar
Förra Äret gjorde jag grön tomatmarmelad pÄ de tomater som inte hunnit mogna under sommaren.  I Är har vi sÄ mÄnga tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gÀng pÄ en röd tomatmarmelad
SkÀr tomaterna i ganska smÄ bitar. TvÀtta citronerna och apelsinen i ljummet vatten och riv sedan av det gula med hjÀlp av rivjÀrn eller zestjÀrn
Vill man vara extra husmoderlig/faderlig sÄ stÀller man sej vid spisen och koker en underbart god tomatmarmelad som gör sej fint till en god ost av det mognare slaget
HÀll upp tomatmarmeladen pÄ rena och steriliserade syltburkar och sÀtt pÄ lock. 500 gram röda smÄ tomater som babyplommontomater eller cocktailtomater
LĂ€gg â av de tĂ€rnade tomaterna i en kastrull. Skala apelsinen och tĂ€rna fruktköttet. LĂ€gg i apelsin, socker, vaniljstĂ„ng, lagerblad och pepparkorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.