Tomatmarmelad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram röda små tomater som babyplommontomater eller cocktailtomater
  • 11/2 citron
  • 15 dl syltsocker
  • 13 cm vaniljstångSkölj tomaterna och hacka dem fint. Lägg tomaterna i en kastrull med tjock botten. Dela på vaniljstången och skrapa ur den i tomaterna. Tillsätt även stången. Koka tomaterna på medelvärme i 15 minuter. Skölj citronen och riv skalet från halva citronen samt tillsätt det till tomaterna. Pressa ur två msk citronsaft och tillsätt det. Rör i syltsocker, rör om och koka på låg värme i ytterligare 15 minuter på medelvärme. Gör marmeladprov om du vill vara säker på att marmeladen stelnar. Lägg en msk gelé på en tallrik och kyl några minuter i frysen eller kylen. Dra sedan ett streck genom marmeladen med en knivspets. Flyter inte gelén ihop är den tillräckligt fast. Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. Häll upp tomatmarmeladen på rena och steriliserade syltburkar och sätt på lock. Ställ upp och ner att svalna. Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.