Petit choux
kicki-104
kicki-104

Petit choux

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vatten, 75g smör, 2dl mjöl, 3ägg, salt.
  • Fyllning till förrätt: 1dl creme fraiche, 1dl philadelphiaost, salt och peppar, räkor, finhackad rödlök, svart rom.

Beskrivning

    Ugn 200gr
    Koka upp vatten +smör, smöret ska smälta helt, tillsätt lite mjöl i taget under kraftig vispning tills smeten släpper botten, kastrullen ska stå kvar på varma spisplattan, låt svalna något och vispa ner
    ett ägg taget och tillsätt en nypa salt. Spritsa ut på en bakplåtsklädd plåt blir ca 10st , grädda mitt I ugnen 20 -30 min, sänk värmen till 175 ca sista 10 minuterna, måste vara torra och öppna inte ugnsluckan för då kan dom sjunka ihop.
    Rör ihop cremefraiche och philadelphiaost med lite salt ochpeppar, skär av toppen på petit choux. bred ut krämen och toppa med lök, räkor och kaviar, sätt på locket och servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.