11-2 tsk
vaniljsocker eller cirka 1 1/2 krm äkta vaniljpulver 1. Skålla tomaterna och skär dem i mindre bitar.
1 Skala
och tärna äpplet.
1 Tvätta
och skrubba citronerna ordentligt. Riv skalet på dem och undvik att få med det vita skalet under ytterskalet. Det ger en bitter och tråkig smak. Pressa ur saften.
1 Koka
upp alla ingredienserna i en kastrull. Låt sedan sjuda i cirka 20 minuter. Rör om ibland. Marmeladen är till en början vattnig från citronsaften och behöver kokas ner.
1 Efter
cirka 20-25 minuter, eller när mycket av vätskan reducerats, mixar man marmeladen lite lätt så att den får en jämnare konsistens. Koka upp den igen i cirka 5-8 min eller tills den klarar ett marmeladprov. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.
1 Marmeladprovet
görs när den börjar tjockna. Lägg en klick marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med skeden. Om marmeladen inte flyter ihop igen så är den klar. Häll upp marmeladen på rengjorda burkar eller frys in den.
Lägga i en kastrull med socker, rivet citronskal, vatten och ingefäran. Jag funderar på om jag ska tigga några stycken och göra grön tomatmarmelad som jag har hört talas om men aldrig smakat
Vi har iofs inga egna plantor men hemma hos Ankis far finns det en med många goda röda juveler på. Vill man vara extra husmoderlig/faderlig så ställer man sej vid spisen och koker en underbart god tomatmarmelad som gör sej fint till en god ost av det mognare slaget
500 g gröna tomater. 1rivet skal och saft av ½ citron. 11 stjärnanis. 13 dl syltsocker. 1Antal portioner 1 dl 2 dl 4 dl 6 dl 8 dl Välj 500 g gröna tomater rivet skal och saft av ½ citron 1 stjärnanis 3 dl syltsocker
igår hade jag tjejmiddag och i värmen bjöd jag på en stor sallad med diverse tillbehör. gör samma sak med gurkan och skär den och morötterna i sneda bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.