Tomatmarmelad med sting
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg gula cocktailtomater eller andra tomater

  • 11 äpple, skalat och urkärnat
  • 1
2 citroner, saft och skal

  • 1 cirka 3-4 dl strösocker eller syltsocker
  • 1
1 dl honung

  • 11- 1 1/2 msk färsk ingefära, riven

  • 11-2 tsk vaniljsocker eller cirka 1 1/2 krm äkta vaniljpulver
1. Skålla tomaterna och skär dem i mindre bitar.

  • 1 Skala och tärna äpplet.

  • 1 Tvätta och skrubba citronerna ordentligt. Riv skalet på dem och undvik att få med det vita skalet under ytterskalet. Det ger en bitter och tråkig smak. Pressa ur saften.

  • 1 Koka upp alla ingredienserna i en kastrull. Låt sedan sjuda i cirka 20 ­minuter. Rör om ibland. Marmeladen är till en början vattnig från citronsaften och behöver kokas ner.

  • 1 Efter cirka 20-25 minuter, eller när mycket av vätskan reducerats, mixar man marmeladen lite lätt så att den får en jämnare konsistens. Koka upp den igen i cirka 5-8 min eller tills den klarar ett marmeladprov. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.

  • 1 Marmeladprovet görs när den börjar tjockna. Lägg en klick marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med skeden. Om marmeladen inte flyter ihop igen så är den klar. Häll upp marmeladen på rengjorda burkar eller frys in den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.