Pålägg: Pizzasås, 6-8 skivor prosciutto, 1dl västerbottenost, 1dl grovriven parmesan, 1 påse mini mozzarella, pinjenötter, ev lite sallad,svartpeppar.
Beskrivning
Lös upp jästen I vattnet, tillsätt olivolja och salt, arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg, jäs 1 timme under handduk.
Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek.
Lägg på sås och västerbottenost och mozzarella lite svartpeppar, grädda 225gr ca 5 - 10min, ska vara nästan färdig, ta på prosciutto kör ca 2 min till. Garnera med parmesan, rostade pinjenötter och något grönt.
Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det. På nyårsdagen bjöds pizza här i huset, liksom på många andra håll
Har ni inte testat att göra pizzamed färsk mozzarella så måste ni verkligen göra det. Pizza kom jag att tänka på, då jag alltid har velat testa Leila Lindholms pizzarecept från hennes bok One more slice
Smörj plåten med olja. Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Blanda under tiden till tomatsåsen i en kastrull, tillsätt de passerade tomaterna, olivoljan, oregano, pressad vitlök, salt och peppar
Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizzaoch sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Vi älskar pizza i den här familjen så att göra egen då och då är ett måste. Asså pizza. Ta ut och ha på parmesan, prosciutto, basilika och några droppar tryffelolja
Börja med tomatsås och riven ost. Serveras med en grönsallad till. Nästa gång ska jag inte ta extra bakpulver, eftersom jag föredrar tunna och frasiga pizza-bottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.